Kritikos Kynikos

tetrafarmacos (5K)

Ravivihjeet T65 ja T76

Yleisluonteiset kirjoitukset

Palvelunesto/sensuuri

04/10 2008 1:50
Olen tässä mietiskellyt sekä ihmetellyt tätä Suomalaista nettisensuuria. Itse
ainakin muutaman kerran törmännyt semmoiseen ominaisuuten, että toisen palvelun-
tarjoajan verkossa toimii ja toisen ei. Kysymyksessä ollut lähinnä urheilu lähetykset ulkomailta esim. formula. Formuloissa hämmästyttävää ollu miten juuri se yhteys ei toimi, joka myy kaupallisesti maksukanavia.

Lieneekö kovinkaan laillista estää täysin laillista liikennettä omien liiketoimien edistämiseski? Ymmärrän toki lapsipornon ja sentapaisen liikenteen estämisen. Kun asiasta nousi pienimuotoinen keskustelu niin tilanne palaantui ennalleen vähin äänin.

Virallinen selitys oli reititysongelmat. Omien havaintojen mukaan helsingissä tapahtui joidenkien bittien katoaminen, joka esti lähetyksen näkymisen.

Ei kait tuo muuta sinänsä haittaa, koska aina on vaihtoehtoja. Kuitenkin herää epäilys kuinka yleistä moinen "reititysongelma" on täällä Suomessa.

Onneks joku älykkäämpiyksilö väläyttänyt nettivalvonnan lisäämistä, jotain älyttömiä lukuja heitti. Mahdoton on mahdotonta. Ennen pitkään ollaan siinä tilanteessa, jossa käyttäjät alkavat salaamaan liikennettä paremmin jolloin valvonta vaikeutuu huomattavasti ja taas olla alku tilanteessa.

Järki kädessä kannattaa edetä, vai onko meidän jopa päästä valvonnassa Yhdysvaltojen edelle vaikka väkisin. Moinen ei kyllä ole kovinkaan helppoa. Suunta kuitenkin on sinne päin.

Siitä en ole varma lisääntyykö turvallisuus valvonnan lisäämisellä ja otteiden koventamisella.