Kritikos Kynikos

tetrafarmacos (5K)

Ravivihjeet T65 ja T76

Yleisluonteiset kirjoitukset

Julkinenliikenne hintakehitys

12/12 2008 0:24
10.12.2008

Henkilökohtaisesti pistänyt silmään julkisenliikenteen hintakehitys. Jo useamman vuoden jatkunut kohtuullisen jyrkkäkin kehitys jo perusteltu pitkälti poltto-aineen hinnan kehityksellä ja osittain pääomakustannuksilla. Mielenkiinoista tässä on tämä viimeaikainen kehitys, jossa poltto-aineen hinta on laskenut rohmahdusmaisesti sekä korkokehitys ollut jyrkästi alas päin.

Kukaan ei ole edes spekulointi mielessä maininnut taksojen alentamisesta, koskee myös rahtiliikennettä. Luulisi valtiovallalla olevan keinoja välilliseen taksojen alentamiseen esim. tukipolitiikka.

Näissä tapauksissa tulee valitettavasti todella selkeästi esille kuinka kilpailua ei kertakaikkiaan ole meidän maassa. Tai se ei ainakaan toimi.

Ainut positiivinen asiaan liittyvä esille tulo on Kuopiosta, jossa esitetty klo 10-14 välille alennettua taksaa, puhuttu 1 euron kertalipuista.

Saman suuntaista hintojen nousua ollut esim. ruuassa, jonka maailmanmarkkinahintakehitys ollut myös jyrkästi laskeva, mutta ei täällä meillä Suomessa.

Lama=laskevat hinnat ei toteudu näköjään täällä meillä kartelleiden luvatussa maassa.