Kritikos Kynikos

tetrafarmacos (5K)

Ravivihjeet T65 ja T76

Yleisluonteiset kirjoitukset

Jungner Mikael lausuu

30/03 2010 23:18
Yleisradion toimitusjohtajan tehtävistä väistyvän Mikael Jungnerin mielestä maassamme on vallalla aivan vääräntyyppinen johtajuus. Uudistusta kaipaisivat myös armeija ja koulujärjestelmä – sekä koko suomalainen kansanluonne.

Lähes puolet yli 50-vuotiaista kokee olevansa olosuhteiden uhreja omassa elämässään, ja he ovat myös elämäänsä tyytymättömiä. Redera Oy:n tuore tutkimustulos ei yllätä Mikael Jungneria.

– Jo koko koulujärjestelmämme perustuu passiivisempaan läsnäoloon kuin monessa muussa maassa. Oppilaat ovat opetuksen objekteina eivätkä subjekteina. Jos ihmiset koulussa, armeijassa ja töissä tottuvat passiiviseen rooliin, siitä on vaikea kääntyä, Yleisradion, pian entinen, toimitusjohtaja toteaa.

Tätä suurta tyytymättömien joukkoa kuvataan Sallittu-50-vuotiaille -tutkimuksessa nimityksellä "uhrit". 25 prosenttia yli 50-vuotiaista on sen sijaan "aurinkoisia", he ovat elämäänsä tyytyväisiä ja myönteisesti suhtautuvia. Loput 30 prosenttia viettävät "kissanpäiviä" ja ovat leppoisan passiivisia sopeutujia.

– Tutkimusten tulosten perusteella suomalaisten kansanluonnetta pitäisi muuttaa. Näiden ihmistyyppien suhde prosenteissa on aivan väärinpäin. Se pitäisi kääntää! Jungner sanoo.

Hän ei kuitenkaan syytä ihmisiä, uhreja, itseään siitä, että he ovat uhreja. Monen mahdollisuudet vaikuttaa aidosti omaan elämäänsä tai työpaikkaansa ovat vähäiset.

– Suomalainen yhteiskunta on rakennettu tavalla, joka pitää epätervettä tilannetta yllä. Pieni eliitti päätti esimerkiksi ulkopolitiikasta, rahamarkkinoiden vapauttamisesta ja valmisteli EU:hun menon, Jungner kritisoi.

Omituisia lausontoja korruptoituneen median edustajalta. Olkoonkin, että hänet on erotettu.

Herättää pienessä ihmisessä kysymyksiä, missä täällä mennään????